Kulturcenter Thy.

Drøm eller virkelighed, visionen med de mange muligheder.

 

Andre initiativer

Multikunstner Kristine Frøkjær / Foto Knud E. Jensen

Støtteforeningen for Kulturcenter Thy

Da vi i 2003 blev præsenteret for tankerne om et medie- og kulturhus  i Thy, var vi straks med på ideen. Visionen var fra starten at skabe de helt optimale rammer for et kraftcenter med plads og rum til alle former for kulturel udfoldelse – for amatører som for professionelle, for det banebrydende internationale og for det nære lokale virke.

Model af Kulturcenter Thy                                                                            Foto Knud E. Jensen

Det var det rådgivende ingeniørfirma Frits Nielsen & Jørn Juul Christensen A/S og en arbejdsgruppe med bl.a. Anders Chr. Gade som akustisk rådgiver og borgere fra egnen med faglig kulturel baggrund, som de følgende år skabte oplægget for projektbeskrivelsen, der førte til det vindende forslag fra Arkitektfirmaet Kjær og Richter A/S, med efterfølgende opbakning i 2005 fra de politiske partier i daværende Sydthy Kommunes Kommunalbestyrelse.

I 2006 blev Støtteforeningen for Kulturcenter Thy oprettet i forbindelse med en festkoncert i Vestervig Kirke, og de følgende år drog bestyrelsen ihærdigt rundt i hele området, hvor man ved caféarrangementer med kunstneriske indslag oplyste interesserede borgere om de nye muligheder. Det blev også til en festlig plakat af Kristine Frøkær, teaterture og foreløbig tre overdådige nytårskoncerter en af dem midt i bassinet i Sydthy Kur- og Svømmebad med bølgegang og wienermusik bl.a. tonerne til ”An der schönen blauen Donau” og folkekære viser af Birger Sjöberg som “Längtan till Italien”, “Lilla Paris” og ”Den første gang” med kgl. operasanger Christian Sørensen og kapelmester Jørgen Andersen og Salonorkestret.