Aktiviteter

 Sydthy Teater- og Musikselskab i Operaen og DR Koncerthuset

skuespilhuset_og_operaen_930x415Onsdag morgen d. 26 marts 2014 startede Sydthy Teater- og Musikselskabs musikrejse med 45 forventningsfulde thyboer og Sydthy Turistfart til Operaen og DR Koncerthuset i København. Med George Gerswins Porgy og Bess på Operaen og DR Torsdagskoncertens værker af Alban Berg, Sergei Prokofiev og Carl Nielsen var der stillet skarpt på både den musikalske scene i første del af det 20 århundrede og på et Europa i katastrofal politisk uro. Trods programmets store krav til uprøvede ører blev ikke bare Porgy og Bess, men også DR Torsdagskoncerten med Radioorkestret og Thomas Dausgaard til to kæmpeoplevelser. Oplevelser til at leve højt på længe!

 

Fredsorkestret                                                                                                                         fred billeder Vest.K 002 Anders Singh Vesterdahl og Henrik Goldschmidt (foto Claus Kristensen)

I sæsonen 2013 – 2014 lykkedes det for Sydthy Teater- og Musikselskab at  bringe det jødisk – arabiske “Fredsorkester” til Nordjylland for første gang, hvor de gav en fremragende koncert i Vestervig Kirke.

fred billeder Vest.K 008 Mohamed Zaki, Lars Bo Kujahn, Henrik Goldschmith, Anders Singh Vesterdahl    

En koncert hvor musikerne med deres formidable musikalske overskud og livsglæde, fortryllede publikum. En jødisk/arabisk fredsfortryllelse med virtuost spil og fornemt idégrundlag!

Sydthy Teater- og Musikselskabs  Nytårskoncert 2014

bill. nytårsk.14 030

Nytårskoncertens Kurorkester på scenen midt i Svømmebadet       (foto Claus Kristensen)

I tæt samarbejde med Sydthy Kur- og Svømmebad løb Sydthy Teater- og Musikselskabs Nytårskoncert 2014 af stablen på en drøm af en scene midt ude i Svømmebadet. Med sang, musik og ballet og kunstnere fra Det Kgl. Teater m.fl.,  samt elever fra Det Kgl. Teaters Balletskole i Holstebro var alle sejl sat til!

bill. nytårsk.14 033

Elever fra Det Kgl. Teaters Balletskole i Holstebro      (foto Claus Kristensen)                          

Og med det bedste af hundrede års festlig klassisk musik, var tonen slået an allerede fra første nummer med valsekongen Johan Strauss’  ”An der schönen blauen Donau”. Et værk der pudsigt nok blev uropført for 147 år siden i netop Europas dengang største og mest moderne svømmebad  Dianabad i Wien!

Publikum følger  Nytårskoncertens program med intens opmærksomhed.  (foto Claus Kristensen)  

Aftenens konferencier og tenor Peter Steen Andersen sætter sammen med sin muse sopranen Tove Klitø Andersen punktum for den vellykkede aften!

bill. nytårsk.14 043

                                                                                                                    (foto Claus Kristensen)

Med OperaBio i Metropolitan.

30rigoletto-1-articleLarge-v2 Vi har også været i Metropolitan Operaen i New York  to gange via BioMors og set to pragtfulde forestillinger. Første gang var det Verdis Rigoletto og anden gang Tosca af Puccini. Verdis opera Rigoletto var henlagt til 1960′ ernesLas Vegas af instruktøren Michael Mayer

Samarbejde med Thy Folkemusik

Desuden har vi aftale med Thy Folkemusik  om årligt at formidle  et antal af deres arrangementer til vore medlemmer.  I efteråret var det bl.a. Karl Skaarups enestående 85 års spillemands jubilæum som blev fejret i Vestervig Kirke med en tre timer lang koncert for og med Karl Skaarup med musikalske venner fra et langt musiker liv.

Karl Skaarup Solo

Spillemanden Karl Skaarup