…flere nordatlantiske musikarrangementer

Thy i saga, sagn og myter.

Forfatteren Gunnar Iversen Lunaria og Danas Have, Sindrup beretter om fælles sagn og myter fra Færøerne, Island, Grønland og Thy. Medvirkende Kári Sverrisson forsanger, Færøerne.

Lunaria

Lunaria Kunstsamling


Kristian Blak og Yggdrasil
 

Kristian Blak og det internationale færøske jazz/world orkester  gæster  sammen med forsangeren Kári Sverrisson Sydthy Kurbad i Hurup og Frøstrup Musikforening i Thy samt Aabybro i Vendsyssel inden bandet turnerer videre sydpå  i Europa.

Yggdrasil

Grønland i ord og toner

Den tidligere danske grønlandspræst Bent Lumholt og hans grønlandske kone Pauline, som synger og danser trommedans, fortæller om Grønland i ord og toner

Pauline Lumholt synger og danser grønlandsk trommedans
Støberisalen Morsø Folkebibliotek


Jazz og Grill.

Den islandske topsaxofonist Sigurdur Flosason  spiller i Sydthy Kurbad, Hurup med sine danske jazzvenner.

Jazz og gril, Sydthy Kurbad

Sydthy Kurbad


Spillemanden Karl Skaarup

80 års spillemands jubilæum med Thy-spillemanden Karl Skaarup og hans musikalske venner og elever i Vestervig Kirke.

Karl Skaarup Solo

Vestervig Kirke

Kvonn

Færøsk folkedans er meget mere end kædedans!
Den færøske spillemandsgruppe Kvonn begynder aftenen i Jammerbugt Kulturcenter, Aabybro med lille koncert af traditionelle færøske sange og melodier, inden træskoene slippes løs i en internordisk hvirvelvind af hopsa´er og galop´er sammen med de lokale folkedanserforeninger!

spælimenninir. Hvonn. 30 12 06

_     _     _

Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro

besøger Aabybro som et resultat af et samarbejde mellem Nordatlantisk Inspiration og Jammerbugt Kulturcenter.  Balletskolen startede med at give 2 workshops på Aabybro Skole, som vakte vild begejstring  og sidst på eftermiddagen sluttede Balletskolen dagen af i Jammerbugt Kulturcenter med forestillingen Sylvesters Svanesø, en moderne udgave af klassikeren skabt specielt til børn.