KammermuCirkus

Ny kammermusik og musikteater.

Ideen bag KammermuCirkus var bl.a.  ønsket om at skabe større frihed for musikeren både i forhold til  noder som til instrument. Imellem de opførte værker i KammermuCirkus l i 1985 var Igor Stravinskys klassiker “Historien om en Soldat” meget passende iscenesat i cirkusregi af Lennart Toft.

applaus soldatKammermuCirkus 1 1985. Applaus efter “Historien om en Soldat”.

I bestillingsværket “Cirkusmusik” af den unge Morsø komponist Anders Nordentoft drejede det sig om musikken som cirkus i sig selv og som komisk – artistisk underholdning. “….fermt, opfindsomt og underholdende” skrev Politiken om værket.

www.fotos 031 Invitation til premiere på Cirkusmusik af Anders Nordentoft

KammermuCirkus ll i 1988 “Galla´88” var en helaftens forestilling med bestillingsværker af Flemming Chr. Hansen (4 Cirkus Intermezzi) og Andy Pape (Til Columbine (fra Pjerrot), Temaer over var. 2 og KammermuCirkus Musik)

pape fløjte+guitar

 A. Pape: Til Columbine (fra Pjerrot)

CCI09052014

   A. Pape: Temaer over variation ll

Med talent for sjov og alvor blev de seriøse værker af Poulenc, Janacek, Dohnanyi og Sjostakovitj flettet ind i forestillingens humoristiske musikteater-hele. ”Høj cigarføring. Begavet grin med alvoren i kammermusikalsk cirkus” lød overskriften denne gang i Politiken.

koncert i høet

Åben prøve! Cirkusgaarden i Ydby.